Undgå spild, brug dine rester

//

Undgå spild, brug dine rester

Det er så nemt bare at smide ud, alle gør det, så det kan synes en god ide lige med det første at få rent bord, og bare få ryddet op! Det gør allernemmest ved at alle rester ryger direkte i restaffald! Nemt, bekvemt og lige ud af landevejen.

Men i virkeligheden snyder du ikke kun dig selv, du snyder og dit miljø, og ikke mindst synder du din kreativitet. Du har så mange utrolige muligheder, du kan benytte dig af, og hvis du bare har lidt tålmodighed og en god portion kreativitet, så kan du finde anvendelse for alle dine stofrester.

 

Kreativ anvendelse af stofrester.

Der er så utrolig mange gode ideer, du kan evt. finde inspiration, ved at gå på pinterest og tjekke, hvad alle andre har gjort. Eller du kan finde dit eget design og inspirerer andre.

Hvis du har jerseystof rester tilovers kunne du måske lave undertøj. Brug mange forskellige print og ensfarvet i kombination, du kan finde gratis mønstre forskellige steder på nettet, det ser bare rapt ud, med prikker og blomster sammen. Til børn og børnebørn, kan du gøre det samme, måske er der en lille rest supermands jersey, den kan sagtens kombineres med racerbiler, og dine drenge er ellevilde. Sådan kan du også genbruge børnenes jersey nattøj, når yndlingsnattøjet er hullet og slidt, kan der sagtens klippes et par stykker der kan bruges til undertøj. 

Et undertøjsmønster anvender ikke ret meget stof, og det er sjovt at lave helt skøre print kombinationer. 

Hvis du har bomuld til overs, kunne du lave:

  1. Vimpler til en festlig lejlighed, i alle mulige print og farver på snor
  2. Lave små fikse tøjdyr til 
  3. Sy en skøn unik nålepude, til dig selv eller som gave
  4. Du kunne sy et penalhus, eller et indkøbsnet

Hvis du har virkelig meget forskelligt bomuld, som f.eks. slidt sengetøj, kan du klippe det op i lange strimler og væve eller strikke et tæppe, det ser superfedt ud, og er virkelig slidstærkt.

Følg trenden og vær miljø bevidst

Vidste du at når du køber en T-shirt så går der over 2000 liter vand til at indfarve den?
Det samme gør sig gældende når vi taler om metervare, det er det samme vandregnskab desværre, så det betaler sig virkelig at tænke sig om, det gavner både miljøet og din pengepung, hvis du er god til at genanvende dit stof.

 

 

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark