Vælg bæredygtigt legetøj til dine børn

//

Vores børn vokser op i en verden, som vil have en del udfordringer med klimaet, mere end vi har nu, når de bliver voksne. Hvad kan du som forælder gøre nu, som vil gøre deres fremtid lettere? Det er ofte de små valg, der kan gøre en stor forskel. Det gælder for eksempel også, når det handler om legetøj.

Hvad betyder bæredygtighed?

Hvad betyder det egentlig, når noget er bæredygtigt? Det betyder, at det kan produceres og skabes, uden at skade det miljø, der fandtes inden dets eksistens. Der er egentlig ikke særlig meget i vores verden, der er bæredygtigt, fordi det ofte kræver fossile brændstoffer eller andre former for afbrænding af energi, hver gang vi producerer noget. Som enkeltperson kan du ikke sørge for, at verdens fabrikker producerer bæredygtige ting. Men du kan sørge for, at du køber mindre, så du ikke støtter produktionen af nye ting i lige så høj grad.

Formindsk forbruget

Når du formindsker dit forbrug, falder efterspørgslen på de ting, du vælger fra, og derfor bliver det produceret mindre, og dermed falder forureningen også. Det kan for eksempel gøres ved at købe legetøj i god kvalitet fra www.legbilligt.dk, da den gode kvalitet sørger for, at tingene holder længere, ikke bliver slidt så nemt og ikke går så nemt i stykker. Hvis du køber legetøj af dårlig kvalitet, vil du nemlig hurtigere have brug for at købe nyt legetøj, og så vil efterspørgslen stige, mere vil blive producereret, og forureningen vil dermed også stige.

Leg er vigtigt

Der er dog ingen tvivl om, at man ikke skal skrotte legetøjet helt. Generelt handler det miljøbevidste mind-set ikke om at give slip på alle livets glæder, men mere om at tilpasse sine vaner, så man kan nyde det gode i livet, uden at det skader vores planet. Men lige præcis legetøj er ikke kun en glæde for børn. Det er faktisk noget, der er meget vigtigt, da leg er en helt central del af et barns udvikling.

Helt små børn bruger leg til at lære deres krop at kende. De skal først lære at tage fat i legetøjet og løfte det op, og med tiden vil deres motorik og finmotorik være bedre udviklet takket været legen. Det vil også være med til at træne deres kognitive evner, når de leger med noget, hvor det handler om at løse en opgave.

Når de bliver lidt ældre, vil legen primært bruges som et værktøj til at forstå den verden, som de befinder sig i. Hvis du holder øje, vil du måske lægge mærke til, at barnets leg ofte kopiere opførsel, som barnet har vidnet. Det kan være noget, de har set dig eller en anden voksen gøre, eller noget fra tv, og det bliver brugt til at forstå sociale normer.

Leg er en del af udviklingen

Leg er en del af barnets udvikling, så derfor skal børn selvfølgelig have legetøj. Det er dog muligt at vælge legetøj, som kan holde i lang tid, så man ikke støtter forurenende produktioner. Det giver god samvittighed!

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark