Vælg den rigtige ramme til dine plakater

//

At vælge den rigtige ramme til dine plakater er vigtig. Rammen er en stor del af det visuelle udtryk på det samlede værk, som du vil have hængende på væggen. Rammen du vælger skal passe både til plakaten og dit hjem, men det giver dig også mulighed for at give et ekstra pift til din indretning. 

Smalle eller tykke rammer

Det er en smagssag om man er til tykke eller tykke rammer. Tidligere var det meget populært med store, trykke og lidt bombatiske plakatrammer til at pakke plakaterne ind. Det måtte gerne fylde meget i det visuelle udtryk og meget gerne være sorte eller af træ – måske endda med udskæringer.

Med tiden ændrede rammerne sig til at blive mere moderne og mindre. Plakaten fik lov at stå frem og rammen trådte et skridt tilbage i udtrykket. Tynde paneler og enkle farver: sort, hvid, natur, farvet natur var de mest almindelige. 

Bestseller: Egetræsrammer

En alltime bestseller er lige nu egetræsrammer. Egetræsrammer har den perfekte kombination af at være et solidt og holdbart materiale, men med et flot æstetisk udtryk, hvor træets årer giver et naturligt spil og effekt, som de fleste kan sætte pris på. 

Egetræsrammer har ofte tynde paneler, som de moderne plakatrammer ofte har. Oftest omkring 15-20mm. Den danske webshop PosterSociety.dk sælger f.eks. egetræsrammer med ægte glas og 15 mm paneler. De fås i naturfarvet (som den mest populære), mørk natur, hvid og sort. Med sort og hvid fremstår træets årer diskret igennem farven, som giver et flot naturligt udtryk. 

Med egetræsrammer får du et tidsløst udtryk, samt rammer af høj kvalitet, som du kan have i mange mange år. Det gør det til en bæredygtig løsning, da materialet bliver udnyttet optimalt og har en lang levetid. 

Med ægte glas får du en løsning, som får det bedste frem i dine plakater. Det ægte glas gør noget for gengivelsen af farverne i plakaten, som fremstår skarpe og flotte, modsat hvad du kan få med lidt billigere plexiglasløsninger f.eks. 

Farvede rammer er blevet populære

Det sidste nye og mest trendy inden for plakatrammer er de farvede plakater. De kan få i alverdens pangfarver og endda sammensat af flere forskellige farver. Det er en spændende løsning, som virkelig kan bringe farve ind i hjemmet, men det er også en løsning, som stjæler noget af opmærksomheden fra plakaten. 

Så man skal overveje hvad der er vigtigst som det bærende udtryk. Skal det være plakaten? Så vælg en ramme i god kvalitet, som f.eks. egetræsramme i naturfarve. Skal det være rammen? Så find en af de farvestrålende rammer og lad dem stjæle opmærksomheden.

Med bæredygtighedensbriller på, så er vores anbefaling at gå med de solide og mere neutrale rammer, som f.eks. egetræsrammerne, som nævnte ovenfor. 

Vi håber du finder lige netop den ramme der passer ind i dit hjem!

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark