Værd at vide om protein og proteinpulver

//

Her vil du finde en guide og viden til, hvad protein er og hvordan det påvirker kroppen samt, indtaget af proteiner. Du får her en tilstrækkelig viden til at forstå proteinerne og hvordan de bedst indtages.

Hvad er protein?

Let forståeligt så er protein byggesten for kroppen, som indtages naturligt via sin kost. Det som protein er vigtig for er, musklerne i form at opbygning og styrke. Men i hele kroppen findes der proteiner – lige fra knoglerne, huden, håret, organerne og selvfølgelig musklerne. Protein indtages naturligt fra kosten, men hvilken kost kommer protein typisk fra?

Protein er at finde i mange forskellige fødevare, men den primære proteinkilde kommer fra kød, fisk, fjerkræ og mejeriprodukter. Dette kategoriseres som animalske proteinkilder, men der findes også vegetabilske proteinkilder. Her finder man proteinrige fødevarer i nødder, grønt, bælgfrugter og kornprodukter. Bælgfrugter er frugt af planter i ærteblomstfamilien Fabaceae. I denne kategori kender man nok til ærter, bønner og linser. Mange af disse fødevarer bruges også til fremstilling af vegansk proteinpulver. Men hvad er proteinpulver?

Proteinpulver er et kosttilskud og derfor ikke et naturligt indtag af protein men bruges til at øge indtaget af mineraler, vitaminer eller andet. Proteinpulver bruges til at øge indtaget af proteiner og bruges ofte af atleter og sportsfolk, som har brug for overskud af proteiner til opbygning af musklerne og deres styrke. Proteinpulver kan fremstilles animalsk i form af valleproteinpulver og vegetabilsk via ærte- og risprotein. Men fælles for proteinpulveret er, at det fremstilles med et højt indhold af aminosyre. Disse aminosyrer, bliver ikke produceret i kroppen og derfor er det vigtigt og nødvendigt for mennesket at få disse tilført via kosten eller kosttilskud.

Er protein skadeligt for kroppen?

Et højt proteinindtag kan være skadeligt for både nyrerne og hjertet, men dette er først skadeligt i meget store mængder og er udelukket en teoretisk bekymring. Denne opfattelse af, at for meget protein er skadeligt for kommen er til dels forekommet grundet en stigende popularitet inden for styrketræning sammen med medierne, som har udgivet skræmmekampagner.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark