3 tips til bæredygtigt tøj

//

Om det er til dig, dine nærmeste eller børn. Så er grønt tøj vejen frem for alle. Vores jordklode er under et kæmpe pres. Derfor er alle mulige løsninger og aktioner for at forbedre miljøet en sikker vinder. Vores egen krop vil helt sikkert også være glade for bæredygtige produkter. Følg med i denne artikel og få et par tips til, hvordan du skal forholde dig til bæredygtigt tøj.

1.      Genbrug

Genbrugsbutikkerne er efterhånden blevet større, og der kommer rigtig meget fint tøj igennem. Gør det til en vane at smutte forbi disse hvis du gerne vil have nyt tøj. Tit og ofte kan du finde en helt masse gode produkter. Desuden genbruger du, hvilket betyder du belaster klimaet mindre. Hvis du i stedet skal af med tøj og ikke købe, så smid det ned til den lokale genbrugsbutik. Der findes også mange genbrugscontainere hvor du kan smide det direkte i, hurtigt og ubekvemt.

2.      GOTS-certificeret tøj

Du er gravid, dit barn skal have det bedste. Gå derfor efter økologisktøj der er GOTS-certificeret. Her findes et krav, at mindst 95% af fibrene i tøjet skal være økologisk. Du kan derfor være sikker på at få et bæredygtigt produkt. Derudover må tøjet ikke være i nærheden af giftige kemikalier. Et win! Ja tak. Køb hellere 1 stk. i god kvalitet, end flere i dårlig kvalitet. Det holder længere, og man kan reparere sit tøj nemmere. Pas på klimaet nu.

3.      Find det gamle frem

Tøjet helt bagerst. Du har glemt det. Men det stortset som nyt. Lad vær med at købe nyt, brug det gamle. Spar klimaet for mere forbrug af tøj. Alt for ofte glemmer vi, det er de små ting der kan gøre forskellen. Med 3 ovenstående ideer til hvordan man kan gøre sig mere bæredygtig, er du helt sikkert godt udrustet. Vi har et fælles ansvar.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark