Alufælge bliver nu mere bæredygtige

//

Når det kommer til biler er det ikke meget der er bæredygtigt, men nu bliver alufælge det i det mindste.

Både ved produktion og kørsel er biler en af de store syndere når det kommer til forurening. De brænder fossile brændstoffer af både når de skal bygges, såvel som bagefter under drift. Det betyder at du får et relativ højt CO2 forbrug når du kører en tur. Ihvertfald i forhold til hvis man kigger på en cykel eller offentlige transportmidler. 

Branchen har dog erkendt at det ikke er vejen frem og trækker nu i den modsatte retning. Både produktion og drift er blevet forbedret betydeligt. Elbiler giver også håb for fremtiden, når først det hele er udviklet bedre. En branche de fleste nok ikke tænker helt så meget over, der også er forbundet med bil branchen er dem der laver alufælge og dæk. Her er der også points at hente på bæredygtigheds-skalaen. Fælg producenter er begyndt at gøre deres produktion mere miljøvenlig ved at sænke forbruget af CO2, det gør de til dels ved at kigge på de materialer der anvedes såvel som at bruge grøn strøm. Det har på nuværende tidspunkt allerede først til at de første fælge er kommet på markedet, mærket med CO2 neutral. 

Dæk bliver mere miljøvenlige.

Ligeledes når det kommer til dæk, har man kunne optimere en del. Sommerdæk og vinterdæk er produceret af gummi, blandet med et væld af andre materialer. Disse er blevet forbedret i deres blandinger og der er gjort store fremskridt når det kommer til genbrug af disse. Udviklingen af mønster og materiale har også gjort at dæk ikke slides helt så hurtigt. Det betyder at du kommer til at køre længere pr. liter brændstof og ikke skal skifte dæk så hyppigt. Derfor er det en god ide at vælge dæk der er udviklet inden for de sidste par år når du skal skifte. Så er du sikret at få den nyeste teknologi

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark