Bæredygtighed og energivinduer – dette skal du vide

//

Vinduer har en lang levetid, og det er sjældent, at man skal ud at købe nye til boligen – særligt hvis man passer på dem. Vejrforholdene i Danmark slider dog på boligens ydre, og før eller siden står man i den situation, hvor at man skal overveje, om de nuværende vinduer skal renoveres, eller om der skal nye til..

I danmark er der mange husejere, som har store besparelser i vente, hvis de udskifter boligens vinduer og døre. Et stort antal af boliger i Danmark blev bygget i 1960’erne og 1970’erne; og selvom, at mursten står til næsten evig tid, så forholder det sig ikke sådan med vinduer og døre. 

Et frisk pust – trænger dine vinduer og døre til at blive udskiftet?

Der skal et frisk pust til i ny og næ. Særligt på grund af de fremskridt, der er sket inden for produktion af energirigtige vinduer. 

Og det er lige så vel et frisk pust, der skal til, for at finde ud af, om det giver mening at skifte døre og vinduer ud med nye. Du kan nemlig stille dig hen til dine vinduer og døre på en blæsevejrsdag og mærke om det trækker igennem. 

Kan du eksempelvis se, at det sprækker i vinduesrammen, eller hvis der er gået forrådnelse i træet, så kan også tage dette som et tegn på, at det er tid til at tænke på udskiftning.

Men.. Hvis der ikke er sprækker, og hvis træet har det godt, så kan du i de fleste tilfælde nøjes med blot at skifte ruden ud til en 3-lags glasrude. 

Fordi når man snakker, om at boliger skal være mere energieffektive, så er det særligt vinduerne, der er fokus på. 

Og vælger du en ny 3-lags energirigtig rude, så vil du i høj grad opnå samme resultater, som hvis du udskiftede hele dit vindue.

Fordelene ved at købe nye energirigtige vinduer

  1. Mindre varmeudgifter 
  2. Bedre indeklima og komfort
  3. Øg boligens salgsværdi
  4. Mindre støj
  5. Øget indbrudssikring

Som du kan se, så er der flere grunde til at udskifte sine vinduer og døre. Nye vinduer vil sørge for, at dit hus vil være mere bæredygtigt i fremtiden, men det er kun anbefalesværdigt, såfremt at det ikke giver mening at renovere dine nuværende vinduer. 

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark