Dyrk selv bæredygtige evighedsbuketter i højbed

//

Mange bliver mere og mere klimabevidste, og er du en af dem, der gerne vil skære ned på din c02 regnskab, så overvej at skifte den ugentlige blomsterbuket ud med en evighedsbuket. Det er i essensen bare en buket tørrede blomster, der holder sig nærmest for evigt.

 

Grunden til at det er et bæredygtigt valg er naturligvis, at du ikke bruger så mange buketter, som du ellers ville, hvis du købte blomster på ugentlig basis. En evighedsbuket holder sig i minimum 6 månder, så det vil spare dig en del.

Dertil er evighedsbuketter ofte dyrket med mere bæredygtige metoder, det vil sige under åben himmel, frem for i drivhus, og uden brug af sprøjtemidler.

 

Det er ved at være rimeligt almindeligt at kunne købe disse tørrede buketter online, så du behøver ikke en have, for at kunne dyrke dem selv.

 

Kan jeg selv dyrke blomster til evighedsbuketter?

 

Ja selvfølgeligt kan du det. Faktisk behøver du ikke engang dyrke dem selv, du kan i mange tilfælde finde smukke blomster og blomsterstande i naturen, der egner sig til tørring.

Men hvis du gerne vil starte din produktion, f.eks. i et højbed i haven, så skal du blot vælge de rette stauder. Her skal du kigge efter blomster med så lavt et fugtindhold som overhovedet muligt. Jo mindre fugt blade og stængler indeholder, desto nemmere er de at tørre og desto mindre risiko er der for, de går til af råd.

F.eks. er tidselkugle og mandestro nogle fremragende stauder, der både egner sig godt til dyrkning i højbed, men også til friske buketter og altså også til tørring til evighedsbuketter.

 

Indret haven med snitblomster til enhver lejlighed

 

Personligt synes jeg alle burde have mindst et højbed med stauder, der kan bruges til buketter. Går du all in, kan du jo lave højbede til forskellige typer blomster. Du kan f.eks. dele dem op i farver, typer og former. I nogle højbede kan du have stauder og i andre kan du have et-årige blomster. Og i helt andre bede kan du have planter, der skal graves op til vinter, f.eks. dahlia.

Du kan få mere inspiration til dyrkning i højbed her.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark