En bæredygtig virksomhed stiller også krav til medarbejderne

//

Termen bæredygtighed handler ikke kun om at tage ansvar overfor klimakrisen eller at kommunikere holdninger ud til kunderne. Bæredygtighed er et vidt begreb, som kræver en indsats fra alle medarbejdere.

Bæredygtighed røre alle afdelinger af et firma

Bæredygtighed er en term, som er blevet utroligt populært indenfor de seneste år. Virksomheder kommer ud med deres holdninger til forskellige problematikker i samfundet og forklare hvilke handlinger de gør for at gøre deres virksomhed mere bæredygtig.

Men bæredygtighed skal ikke kun være et fokus hos ledelsen eller noget, der snakkes om i kommunikations- og marketingsafdelingen. En virksomheds bæredygtighed afhænger i høj grad af, at alle medarbejdere prioriterer det og hjælper på den måde de kan.

Bæredygtighed handler jo i bund og grund om at forlænge den levetid som hele samfundet, og dermed også virksomheden, har på denne klode.

2 alternative måde at forstå bæredygtighed

Nedenfor kan du læse mere om 2 alternative måde som termen ‘bæredygtighed’ kan forstås på i denne sammenhæng:

1. Bæredygtighed handler også om et godt arbejdsmiljø og trivsel på arbejdspladsen

Når man snakker om trivsel på arbejdspladsen, så har dette faktisk også noget med bæredygtighed at gøre. At have et godt samarbejde og føle sig tryg og respekteret på arbejdspladsen gør, at medarbejderne bliver længere – dette giver jer bæredygtig arbejdskraft.

For at styrke sammenholdet i virksomheden, er det vigtigt, at I laver ting sammen. Fx at holde jule- og/eller påskefrokoster.

Sport af forskellige typer kan også være en fantastisk måde at skabe sammenhold. Lav en pulje med jeres forskellige interesser og prøv lidt forskelligt. Her kan i komme til at grine lidt med hinanden til pilates eller skabe konkurrence på badmintonbanen.

2. Bæredygtighed er, hvordan den enkelte medarbejder agerer på arbejdspladsen

Bæredygtighed kan også forstås i forhold til den enkelte medarbejders arbejdsmetoder. Der er måder at udføre sit job på, som er bedre for miljøet.

Fx kan en udvikler vælge at kode på en bestemt måde, så det er mere energibesparende end andre måder – dette er også bæredygtighed.

Bæredygtighed i alle formater er virksomhedens fremtid

Samfundet er blevet mere opmærksom på bæredygtighed, og folk forventer, at virksomheder tager ansvar for og har disse problematikker i tankerne, når de producerer og går gennem en arbejdsdag. Derfor bør du implementere bæredygtighed i din virksomhed.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark