Gør din bolig sikker for fremtiden

//

Vores planet har helt klart haft det bedre, og hvis ikke vi gør noget bliver det værre endnu. Derfor er det vigtigt at vi tænker bæredygtighed ind i alle de valg vi tager, også de store. Når vi fx står og skal skifte bolig, eller står overfor en renovation, er det vigtigt at der bliver taget højde for at der skal laves bæredygtige løsninger.

Her er det vigtigt at vi alle har fokus på at lave langsigtede investeringer, sådan at vi kan gavne os selv og planeten på samme tid. Her kan du læse om hvordan din bolig kan blive mere miljøvenlig.

Udskiftning at bolig

At flytte kan kræve mere end bare dine kræfter. Det kan være en udmattende og hård omgang, særligt hvis du skifter størrelse på din bolig. Det kan være en god ide at flytte til noget mindre hvis du skal passe bedre på planeten. Desuden er det en god ide at tage et kig på den bolig du skal flytte ind i, i forhold til hvor miljøvenlig den er.

Mange glemmer nemlig at gribe muligheden for at renovere sin bolig inden der flyttes ind. Her kan det være en god ide generelt at få kigget på hjemmets stand, fordi det kan betyde meget for hvordan hjemmet skal behandles fremover. Det er fx en god ide at opdage eventuelle skader inden du skriver under på en kontrakt.

Noget andet du skal have styr på inden du flytter ind er tinglysning af skøde. Det er vigtigt at du har helt styr på hvem der ejer hvad omkring din matrikel. Nogle gange kan det betyde meget for dit bæredygtighedsprojekt, hvem der er ansvarlige for hvilke områder. Hvis du kan se at der kan plantes græs på et tinglyst areal, eller om der er en anden måde at gøre det mere bæredygtigt på, kan det være at det faktisk er et fælles projekt. Nogle gange deler man ansvaret for vedligehold på et tinglyst område, derfor kan det være at du kan få ekstra hænder til at gøre et område mere bæredygtigt.

Renover dit hjem

I tråd med din indflytning, kan du bruge chancen til at gøre dit hjem mere miljøvenligt. Her er det mindre kryptisk end tinglysning af skøde. Tinglysning af skøde, er båret af lovtekster, hvor det her er meget mere relevant at bruge sin gode fornuft, og praktiske erfaring. Det er en god ide at bring hjælp fra professionelle ind over, når det skal gøres klart hvad der skal renoveres, men udover det er der meget du selv kan gøre.

Det er klart at du ikke selv kan spotte en skimmelsvamp, men når det kommer til stykket, kan du måske selv erstatte gamle spær eller skifte et vindue. Opgaverne kan måske virke overvældende til at starte med, men når først man kommer i gang, bliver mange overraskede over hvor nemt det er. Den slags arbejde er meget intuitivt. Det er dejligt nemt at forholde sig til. Derfor kan du med en smule hjælp, nemt gøre din egen bolig mere bæredygtig.

Hav blik for detaljen

Når man flytter ind, er der tit ting man glemmer at undersøge. Det kan være ting som hvilket firma elektriciteten til hjemmet kommer fra, eller hvordan varmen bliver produceret. Her er det vigtigt at du sørger for at holde fingeren i jorden, for her er en unik mulighed for at komme til at gøre noget godt for miljøet. Her i Danmark får vi energi fra mange forskellige steder, og her har du mulighed for at vælge næsten kun, eller helt, at få vedvarende energi til din bolig.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark