Bæredygtig boligindretning – sådan gør du

//

Miljø og bæredygtighed har været utroligt meget i medierne de seneste år, og det er noget, som du bør have med i tankerne i stort set alle aspekter af dit liv – også når du indretter din bolig. Dog er der meget tvivl om, hvordan du i virkeligheden drejer din livsstil i en mere bæredygtig retning, da der er utroligt stor tvivl om, hvornår noget er bæredygtigt eller ej – det bliver heller ikke nemmere af, at mange producenter bruger bæredygtighed som en måde at sælge deres produkter på, mens de stadig springer over hvor gærdet er lavest.

Hvis du vil blive klogere på, hvordan du indretter din bolig på en bæredygtig måde, så kan du læse mere her, hvor vi gennemgår netop dette.

Bæredygtighed kommer blandt andet fra lang levetid

Hvis du vil være 100% sikker på, at du kun køber bæredygtige ting hjem til din indretning, så tænk over levetiden på et produkt.

Uanset hvad produktet er lavet af, så vil det være bæredygtigt, hvis blot det holder i mange år. Derfor kan kvalitet altså pege dig i den rigtige retning. Artsy Fartsy er en butik, der sælger det sidste nye inden for dansk og nordisk design til dine vægge. De fører brands som Matisse inspired, William Morris og Hilma af Klint, og alle deres produkter er af god og holdbar kvalitet. Og det er netop det, som du skal kigge efter.

Fordelen ved at købe produkter med lang levetid er nemlig, at uanset om produkterne er skabt af materialer, der ikke er bæredygtige som for eksempel plastik, så går de ikke til spilde, da de bliver brugt i mange år.

Og når det er tilfældet, så kan du ikke blive snydt af fabrikanternes kringlede ord og metoder, som de bruger for at kunne sætte ”bæredygtigt” på produktet uden faktisk at leve op til standarderne.

Fordelen ved dansk og nordisk design

Flere af Artsy Fartsys produkter er som sagt af dansk og nordisk design. Foruden produkternes gode kvalitet, så medvirker dette design også til produktets holdbarhed.

Dansk og nordisk design er nemlig præget af minimalisme, simple og neutrale farver og klassiske design. Det betyder, at det passer ind i stort set enhver indretning.

I og med at produkterne er alsidige, så betyder det også, at du kan tage dem med fra den ene bolig til den anden. Og på den måde bliver produktet aldrig umoderne, og levetiden forlænges takket være designet.

Køb second-hand

En sidste måde, hvorpå du kan være sikker på, at du indretter din bolig på en bæredygtig måde, er ved at købe dine ting second-hand, og ved at enten sende dine ting i genbrug eller sælge dem via nettet i stedet for at smide dem ud.

Hvis du ikke længere har glæde af produktet, så kan det være, at der er andre derude, der vil være ellevilde med det. Og så længe produktet er i brug, så er det et bæredygtigt produkt. På den måde er genbrug og videresalg en af de bedste ting, som du kan deltage i, hvis du vil gøre noget godt for planeten.

Og så er det også godt for pengepungen, da du tjener penge på det, du sælger, mens du sparer penge på det, du køber.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark