Hvilket terrarie bundlag skal jeg vælge?

//

Bunden i sit terrarie eller i sit bur, har ikke uden betydning. Det har nemlig mange ting i sige, både i forhold til dyrets naturlige levesteder, men også for dens negle og sågar instinkter. Det handler om, når man skal indrette sit terrarie, akvarie, eller bur, at man får det til at virke så naturligt som overhovedet muligt. På den måde, vil du også få et glad og tilfreds kæledyr. Men hvilket bundlag, skal man bruge til hvilket dyr? – Her kan du blive lidt klogere. Køb terrarie bundlag hos Dyreverdenen.

Grøn leguan

Noget, som mange terrarieholdere har, er den smukke, grønne leguan. Den kræver først og fremmest et stort terrarie, fordi den kan blive op til 2 meter lang. Det er vigtigt, at terrariet har den helt rigtige temperatur på cirka 28 grader, og et varmespot på 38grader. Dertil kan det pyntes med planter, og grene, som den kan klatre i. Bundlaget hos en leguan kan både være lige fra jord og spagnum til bøgeflis, som bør skiftes regelmæssigt.

Gnavere

Har man små gnavere, som for eksempel hamstere, eller kaniner eller marsvin, for den sags skyld, grænser det et blødt, og sugebart materiale. Den bedste bundstrøelse vil være noget, der suger godt, og som ingen lugtgener giver. Det kan være Carefresh eller spåner. Hamstere kan også godt lide at grave, hvilket vil være oplagt at have en masse sand til rådighed.

Skildpadder

Har du skildpadder, så er det især vigtigt, at bundlaget er i orden. For skildpadder er ikke ligefrem noget dyr, som kan klatre højt eller svinge sig i lianer. Bundlaget hos skildpadder kan være en blanding af noget forskelligt, men især naturlig bundlag, som jord og grus, barkflis, bøgeflis, kokosfiber, spagnum, som også er en fugtig bund. 

Edderkopper

Er du en af dem, som ikke lider af araknofobi? – Så ved du også, at edderkoppen er et fascinerende dyr. Edderkopper trives i et fugtigt klima, og derfor bør bundlaget være egnet til det. Edderkoppen er faktisk fulstændig ligeglad med planter, og andet inventar, som du pynter terrariet med, det vigtigste for edderkoppen er, at der er masser af skjulesteder. For det bruger den også i sin naturlige omgivelser. Edderkoppen kan godt lide at søge mærke, og derfor kan det være godt med mærke gemmesteder. Som bundlag kan du vælge spagnum, eller pottemuld, men det mest populære er nok kokoshumus, som kommer fra kokosnøddeskaller.

Slanger

Slanger fås i mange forskellige racer, farver og størrelser. Nogle slange foretrækker fugtigt levested, hvor andre slange foretrækker det mere tørre levested. Derfor bør du som udgangspunkt undersøge, hvordan netop din slanges naturlige levested ser ud, og efterligne det mest muligt. Når du skal indrette din terrarie, uanset valg af bundlag, så er det vigtigt, at du indretter det, så det er nemt at rengøre i, for slangers tis og afføring lugter virkelig fælt. Og hvis hygiejnen ikke er i orden i terrariet, kan slangen gå hen og blive syg, og i værst tilfælde, vil den stoppe med at spise og til sidst dø. Bundlaget for de fleste slanger er presset papir, som har en høj sugeevne, hvor andet bruger revet bark.