Hvorfor er Juletræer så populære?

//

I Danmark er det tradition at have et Juletræ i stuen i december måned. Men hvorfor er Juletræer egentlig så populære? Og hvordan er Juletræet kommet til Danmark?

 

Juletræets historie

Juletræet kan faktisk spores helt tilbage til oldtiden. I oldtiden fejrede man vinter solhverv og julen var derfor en af årets store festdage. På denne dag blev træer pyntet med frugter og nødder for at hylde naturens frodighed. Dette ritual har sidenhen udviklet sig, og i dag pyntes træerne med alt fra lys og kugler til figurer af julemanden og nisser.

 

I løbet af 1800-tallet begyndte man at importere Juletræer til Danmark fra Tyskland, hvor traditionen med at have et Juletræ i stuen allerede havde fundet vej ind i mange hjem. I 1871 blev der plantet de første nordmannsgran i Danmark, og siden da har deres popularitet kun vokset. I dag findes der mere end 2 millioner Juletræer i danske hjem – det svarer til ca. 40 % af alle danske familier!

 

Hvorfor er Juletræer så populære?

Der er flere grunde til, at Juletræer er blevet så populære herhjemme. For det første skaber de en hyggelig stemning i stuen, som giver plads til både snak, leg og hygge sammen med familie og venner. Samtidig giver et Juletræ os mulighed for at vise vores kreativitet frem – for hvem elsker ikke at pynte sit eget træ med unikke kugler og figurer?

 

Det kan dog også være en udfordring at finde det helt rigtige træ. De fleste danskere foretrækker nemlig et træ der er grønt, smukt og nemt at holde – men desværre er det ikke altid let at finde et træ der opfylder alle disse kriterier. Heldigvis findes der nu flere forskellige typer kunstige juletræer på markedet, som kan give dig den helt rigtige julestemning uden besvņret! 

 

Konklusion:

Juletiden nĂŚrmer sig hurtigt, og det betyder snart tid til at finde ĂĽrets juletrĂŚ! Hvis du endnu ikke har fundet det helt perfekte trĂŚ, kan du med fordel tage et kig pĂĽ de kunstige juletrĂŚer pĂĽ markedet – for pĂĽ den mĂĽde kan du fĂĽ det helt perfekte trĂŚ uden besvĆret!

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark