Sådan gør du din gaming-pc mere bæredygtig

//

Som gamer tror du måske ikke, at dine spilvaner har en stor indvirkning på miljøet.

Men sandheden er, at spilindustrien som helhed har et ret stort CO2-fodaftryk. Faktisk anslås det, at spilindustrien udleder lige så meget kuldioxid i atmosfæren som hele Portugal!

Så hvad kan du gøre for at gøre din gaming-pc mere bæredygtig? Her er et par tips:

1. Opgrader din hardware jævnligt

En af de bedste ting, du kan gøre for at reducere din gaming-pc’s CO2-fodaftryk, er at opgradere din hardware regelmæssigt. Hvorfor? Jo, nyere hardware er generelt mere energieffektivt end ældre hardware. Så ved at opgradere dit grafikkort, din processor eller andre vigtige komponenter med et par års mellemrum kan du reducere mængden af strøm, som din gaming-pc bruger, betydeligt. For ikke at nævne, at du også vil få et pænt ydelsesboost i processen!

2. Brug grønne strømkilder, når det er muligt

En anden god måde at gøre din gaming-pc mere bæredygtig på er at bruge grønne strømkilder, når det er muligt. I stedet for at tilslutte din gaming-pc til en almindelig stikkontakt kan du f.eks. investere i et solpanel til at drive den i stedet. Selv om disse grønne energikilder måske koster lidt mere på forhånd, sparer de dig penge i det lange løb – og hjælper også med at redde planeten!

3. Juster dine indstillinger for maksimal effektivitet

Når det kommer til at gøre din gaming-pc mere bæredygtig, er en af de nemmeste ting, du kan gøre, at justere dine indstillinger for maksimal effektivitet. Hvis du f.eks. ikke spiller spil i 4K-opløsning, er der ingen grund til at skrue grafikindstillingerne op til 11. Hvis du heller ikke har planer om at streame dit gameplay eller optage videooptagelser, er der heller ingen grund til at have ekstra programmer kørende i baggrunden, der bruger værdifulde ressourcer. Ved at foretage et par enkle justeringer af dine indstillinger kan du nemt reducere din gaming-pc’s strømforbrug – og hjælpe med at redde planeten i processen!

Bæredygtigt gaming er vigtigt af mange grunde – ikke mindst fordi det kan være med til at reducere vores CO2-fodaftryk og bevare vores planet for fremtidige generationer. Heldigvis er der nogle få nemme ting, som vi alle kan gøre for at gøre vores gaming-pc’er mere bæredygtige. Fra regelmæssig opgradering af vores hardware til justering af vores indstillinger for maksimal effektivitet er der masser af måder, hvorpå vi kan hjælpe med at spare strøm og sætte vores præg på verden – et spil ad gangen!

Læs mere på hifi-hammeren.dk

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark