Sådan laver man den bedste pizza trin for trin med caputo mel

//

Hvis du leder efter den bedste pizzaopskrift, skal du ikke lede længere! Denne guide viser dig, hvordan du laver en lækker pizza med Caputo-mel, som er almindeligt anerkendt som det bedste mel til at lave pizzaer. Vi giver dig også nogle tips om toppings, så du kan lave en pizza, der passer perfekt til din smag.

Det første skridt er at lave dejen. Til denne opskrift anbefaler vi, at du bruger 1 kg Caputo 00 mel. Hvis du ikke kan finde dette specifikke melmærke, skal du ikke være bekymret – ethvert 00-mel af god kvalitet fungerer lige så godt.

For at lave dejen skal du blot blande melet med vand og salt, indtil det danner en klistret kugle. Vend den derefter ud påpå et melet underlag og ælt i 10 minutter. Når dejen er glat og elastisk, lægges den i en skål og dækkes med et fugtigt klæde. Lad den hvile i 30 minutter.

Nu er det tid til at forberede toppingen. I denne opskrift har vi brugt klassisk mozzarellaost og pepperoni, men du kan bruge alle de toppings, du har lyst til. Hvis du bruger frisk mozzarella, skal du sørge for at dræne den, inden du lægger den på pizzaen, så din pizza ikke bliver for våd.

Når du har forberedt dine toppings, er det tid til at forme dejen. Drys en stor bageplade med mel, og læg dejen på den. Spred den ud til en tynd cirkel, og sørg for, at dener ikke for tyk i kanten.

Nu er det tid til at tilføje toppings. Fordel dem over dejen, men pas på, at du ikke overfylder den, så pizzaen ikke bliver for tung.

Til sidst er det tid til at bage pizzaen. Forvarm din ovn op til den højeste temperatur – de fleste pizzaer tilberedes ved ca. 250 grader Celsius. Sæt bagepladen med pizzaen på ind i ovnen, og bag den i 10-12 minutter, eller indtil skorpen er gyldenbrun og sprød.

Og det er det hele! Din lækre pizza er klar til at blive nydt. God fornøjelse!

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark