Sæt din bolig i tiptop stand

//

Beslutningen er taget. Din bolig skal sættes i stand. Det er mange år siden sidst – måske før du købte boligen – og derfor er det på sin plads, at der sker en fornyelse. Husk også, at ved at sætte ting i stand, øger du din boligs værdi. Du kan derfor se det som investeringer i din bolig. Herunder får du tips til, hvad du kan gøre for at sætte din bolig i stand.

Slib gulvene

Har du ældre trægulve, vil de uden tvivl blive slidte med tiden. De ser ikke ud, som de gjorde en gang, og det er ærgerligt. Derfor bør du af og til slibe dem, så de fremstår nye og flotte. Dette kan du vælge at gøre selv, men det kan blive et krævende projekt – især hvis gulvarealerne er store. Du kan derfor også overveje at betale dig fra det, tage væk et par dage og først vende tilbage, når arbejdet er klaret.

Få poleret vinduerne

Dine vinduer trænger ligeledes til grundigere vedligeholdelse regelmæssigt. Du bør derfor polere dine vinduer. Hvis det alene er lang tid siden, at du har fået vasket dem, vil du opleve, at der kan falde forfriskende lys ind gennem vinduerne, som du aldrig har oplevet før, og dette vil oplyse rummene på ny. Læs mere her for at indhente flere oplysninger om, hvordan du kan få hjælp udefra til at polere dine vinduer.

Mal vægge og eventuelt lofter

Nogle gange skal der ikke mere end en klat maling til, for at skabe de største forandringer. Så det er bare med at svinge pelsen. Sæt dig for at mal samtlige vægge og eventuelt lofterne i din bolig. Hvilke farver skal være i hvilke rum? Det vil skabe en forfriskning og fornyelse på en grundlæggende og fundamental måde, som vil give dig en følelse af at sidde i en helt ny bolig.

Optimer boligens isolering

Det er vigtigt at følge med tiden, og der opstår hele tiden nye fremskridt – også inden for isolering. Nogle gange kommer der også nye regler, hvor nye krav gør, at du er nødt til at udskifte gammel isolering med nyere og mere sikre muligheder. Undersøg derfor, hvordan det ser ud i forhold til din bolig. Bedre isolering vil desuden være med til at gøre, at du kan spare en del penge på varmeregningen hvert år. Så dette bliver også hurtigt en investering.

Udskift gamle og rådne karme og brædder

Du kan gå din bolig igennem for små fejl og mangler. Er der et bræt, der skal udskiftes? Er der rådne karme, der kun forværres? På et tidspunkt skal du have gjort noget ved det, og hvorfor ikke gøre det nu?

Når man ejer en bolig, vil der være uendeligt med projekter. Nogle har du måske skubbet længe, og de vil derfor kun hobe sig op. Derfor er det altid en god idé endelig at få gjort noget ved alle hængepartierne. Ellers bliver de kun flere og flere, og måske du venter så længe, at det til sidst går galt. Så er det bedre at fange de potentielle problemer i opløbet.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark