Vælg tøj der er produceret af bæredygtige materialer

//

Når du skal have nyt tøj, kan det være en rigtig god idé at gå efter tøj, der er lavet af bæredygtige materialer, så dit tøjvalg ikke kommer til at gøre noget negativt for miljøet.

 

Der er mange bæredygtige mærker inden for tøj nu om dage, som du kan kigge nærmere på, når du skal have en ny kjole eller et par nye jeans. Så kan du altså handle tøj med god samvittighed overfor miljøet.

 

Med et lån kan du nemt købe mere bæredygtigt tøj. Dem finder du hurtigt online, hvor du også kan læse mere om rentefradrag billån.

Er tøjet virkelig bæredygtigt?

Når du går i gang med at kigge efter bæredygtigt tøj, kan det være en rigtig god idé at undersøge materialet til bunds, da der er mange tøjfirmaer, der skriver, at deres tøj er bæredygtigt, men som måske ikke engang helt ved, hvad det vil sige.

 

Dette er ofte set, især ved tøjbutikker der ikke selv producerer deres tøj. Dermed ejer de ikke hele værdikæden, og de ved måske ikke, hvad der sker på fabrikken, hvor tøjet bliver produceret, og om det nu engang også er bæredygtigt.

Meget vigtigt hvad det er produceret af

Der er ingen tvivl om, at det er enormt vigtigt, hvad tøjet er produceret af. Derfor er det altid en god idé at nærstudere dette, især hvis du vælger at købe tøj fra firmaer eller mærker, der påstår at være bæredygtige. Så kan du meget nemt se det ved at læse mærket i tøjet, hvor du kan se, hvad det er produceret af.

 

Det er naturligvis helt op til dig selv at bestemme, hvor meget du vil gå op i det, men er det vigtigt for dig at vide, at dit tøj er lavet af bæredygtige materialer, må du være vagtsom.

Vælg genbrug som alternativ

Hvis du ikke har mulighed for at finde tøj, du bryder dig om, som er lavet af bæredygtige materialer, kan du jo også altid vælge at købe genbrug i stedet for. Det er ikke sikkert, at materialerne er bæredygtige, men til gengæld genanvender du tøj, som ellers bare havner på en forbrænding, mens der bliver brugt energi på at producere nyt tøj. Med kviklån har du altid råd til tøj.

 

Så at vælge genbrugstøj er nok den bedste måde at gå i bæredygtigt tøj, hvis du ikke har mulighed for at gå i tøj lavet af de rette materialer.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark