Danskerne prioriterer bæredygtige senge

//

Umiddelbart kan det være en svær balancegang, at vægte bæredygtighed, når man skal vælge senge. Men ikke hvis du spørger danskerne, som inden for de seneste par år, er begyndt at vælge mere bæredygtigt og klimavenligt, når de skal købe nyt. Al den fokus på et grønnere klima, har sat spor i danskerne hjerner. Den bedste og mest solide måde, man som forbruger kan gøre en forskel for kloden er, at handle anderledes. Og det må man sige, at de gør. Du kan finde din nye seng på www.madrassnedkeren.dk.

Hvordan kan en seng være bæredygtig?

Når man taler om en bæredygtig seng, så hentyder man til produktionen bag om sengen. Det vil sige, hvor kommer materialerne fra? Hvordan er sengen bygget? Af hvem? Og er det nogen farlige kemikalier i forbindelse med produktionen. En bæredygtig seng er nemlig produceret af genanvendelige materialer. Samtidig er alle materialer med henblik på at skåne miljøet mest muligt.

Hvis du er på jagt efter en bæredygtig seng, kan du vælge imellem plastik og bæredygtigt træ.

Genanvendelig plastik

Når der er tale om plastik, så kan man købe senge, som er lavet ud af 100% genanvendligt plastikaffald, og på den måde, skåne miljøet for plastik. Plastik er en stor synder, hvad angår et bedre og grønnere miljø, da vi verden over har et massivt plastikforbrug, som desværre findes alle steder man går. Det gælder både i butikker, i gader, i restauranter, fastfood-kæder og meget mere.

Nu tænker du måske, at plastik er et fesent valg, når man skal købe sin nye seng. Men faktisk, så er det fremstillet på en stilet og flot måde, som passer ind i enhver boligindretning. Og så kan man lægge sig til at sove, med god samvittighed.

Bæredygtigt træ

Hvis du gerne vil have, at din nye seng er i træ, så skal sengen fremstilles af bæredygtigt træ. Træ, ved vi jo alle, kommer fra skovene, men for at der ikke bliver fældet løs i skovene, så er der sat nogle regler, som er et certificeringssystem, som giver en indikation, om træet er bæredygtigt. Derfor skal man bruge træ, som er certificeret som FSC og PEFC, hvis man ønsker at bruge træ i produktionen til en seng. Når du kigger efter en bæredygtig seng, så undersøg, om det anvendte træ har følgende certifikater, og hvis ikke det er oplyst hos forhandleren, så kan du spørge ind til træet. Det kan også være, at du bliver henvist direkte hos producenten.

Kør stilen fuldt ud

Når du nu har investeret i din nye, bæredygtige seng, så kan du lige så godt køre stilen fuldt ud. Det vil sige, at du bør kigge efter dyner og puder, og dertil sengetøj, som også er produceret med øje på miljøet. Hvad angår dyner og puder, så bør man gå efter certificeret bomuld, som både er et sundt, men også miljørigtigt valg. Der findes også et stor udvalg af sengetøj i økologisk bomuld, som vil sørge for, at du kan ligge, trygt og rart i din seng, med tanke på, at du har truffet nogle miljørigtige valg.

Bæredygtighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark